Vijesti

Obilježavanje Dana Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u kasarni „Vojvoda Radomir Putnik“ Doboj


U kasarni „Vojvoda Radomir Putnik“ u Doboju, 28.11.2023. godine, svečanom ceremonijom uručenja nagrada i pohvala pripadnicima Komande logistike i artiljerijskog bataljona koji su se istakli svojim radom i zalaganjem, obilježena je 18. godišnjica Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Ovoj svečanosti, pored pripadnika Komande logistike i Artiljerijskog bataljona 6.pbr, prisustvovali su zamjenik gradonačelnika grada Doboja, predstavnici Policijske uprave Doboj, predstavnici vjerskih zajednica grada Doboja, predstavnici gradske organizacije crvenog krsta Doboj, predstavnici Opštine Tešanj, predstavnici poljskog kontigenta EUFOR-a (LOT-tim iz Doboja)  i penzionisani pripadnici OS BiH iz sastava KL.

Svečanost je počela predajom raporta načelniku štaba Komade logistike pukovniku Darku Jeliću. Nakon intoniranja himne Bosne i Hercegovine, prisutnim se obratio pukovnik Jelić, koji je istakao da su Komanda logistike i Artiljerijski bataljon 6.pbr, u protekloj godini realizovali sve postavljene zadatke.

U sklopu obilježavanja Dana OS BiH, na lokaciji kasarne „Vojvoda Radomir Putnik“ Doboj upriličen je ispraćaj u penziju za  pripadnicu Glavne logističke baze CL, Tankosavu Stanojević. U sklopu obilježavanja Dana OS BiH na lokaciji „Vojvoda Radomir Putnik“ Doboj, pripadnici artiljerijskog bataljona iz sastava 6.pbr pripremili su za aktivnost „Dani otvorenih vrata“ prikazivanje dijelova naoružanja i vojne opreme koja se nalazi na korištenju u Ariteljerijskom bataljonu/6.pbr za učenike osnovnih i srednjih škola, ali zbog loših vremenskih uslova aktivnost nije realizovana. Izjavu za medije dao je načelnik štaba Komande logistike pukovnik Darko Jelić. Nakon svečane ceremonije, druženje prisutnih je nastavljeno uz svečani ručak na lokaciji „Vojvoda Radomir Putnik“ Doboj.

 

11 FOTO GALERIJA