Vijesti

Božićni prijem u kasarni „Travnik“ u Travniku


Pripadnici KOiD pravoslavne vjeroispovjesti priredili su 13.01.2022. godine u kasarni “Travnik” u Travniku svečani prijem povodom obilježavanja pravoslavnog Božića.

Pored prisutnih pripadnika OS BiH prijemu je prisustvovao Parlamentarni vojni povjerenik gospodin Boško Šiljegović te predstavnici 3.pješadijskog (Republika Srpska) puka, KP OS BiH i sveštenstvo mitropolije dabrobosanske. Intonaciji obilježavanja Pravoslavnog Božića dalo je i prisustvo predstavnika drugih vjerskih zajednica, EUFOR-a i lica iz javnog i političkog ambijenta. Neposredno prije prijema pripadnici pravoslavne vjeroispovjesti KoiD i potčinjenih sastava imali su predavanje o značaju Rođenja Gospoda Isusa Hrista-Božića koje je održao sveštenik Dragan Grujić.

Rijima dobrodošlice, na početku prijema, prisutnim se obratio načelnik štaba KOiD pukovnik Slobodan Simić, koji je pripadnicima OS BiH pravoslavne vjeroispovjesti tradicionalnim pozdravom čestitao Božić, a svim prisutnim izrazio zahvalnost za prisustvo i uveličavanje ovog praznika. Takođe se u svom govoru kratko osvrnuo i na značaj blagdana Božića kao bitnog dana za sve pravoslavce, ali i kao jedan zajednički nin ponašanja za sve ljude u vjeri i one koji žele živjeti u ljubavi i slozi sa drugima. Nakon toga prisutnima se obratio i sveštenik Dragan Grujić ističući značaj poruka mira, ljubavi i jednakosti koje sam Božić nosi sa sobom. Poslije blagoslova nastavljeno je druženje uz bogatu zakusku i prijatnu atmosferu

5 FOTO GALERIJA