Vijesti

Posjeta Komandanta NATO Štaba Sarajevo Komandantu KUP OS BiH


Novi komandant NATO Štaba Sarajevo, brigadni general Eric Folkestad, 02.03.2021.godine u pratnji svog najužeg tima, prvi put je posjetio KUP OS BiH.

Dočekao ih je komandant KUP-a brigadir Milan Radojčić, zajedno sa načelnicima organizacijskih cjelina KUP-a. Nakon kraćeg razgovora u Komandi, u učionici KUP-a, koja se koristi ujedno i kao i sala za brifinge, održan je informativni brifing, tokom koga je Komandantu NATO Štaba predočeno mjesto i uloga KUP-a u okviru OS BiH, kao i zadaci i problemi sa kojima se KUP suočava pri njihovom izvršavanju.

Kraći osvrt u okviru brifinga izvršen je i na situaciju u vezi sa aktuelnom pandemijom COVID-19, i kako se to sve odražava na svakodnevni rad i funkcionisanje KUP OS BiH. Po završetku brifinga, major Tihomir Pavlović, načelnik CRT Banja Luka, prezentovao je rad stanice za prikuplјanje i obradu podataka za izradu vojnih i službenih legitimacija. Posjeta se završila obilaskom GEP-a.Tokom cijele posjete, poštivale su se sve epidemiološke mjere u cilju sprečavanja širenja virusa COVID-19.

9 FOTO GALERIJA