Vijesti

Predstavnici Asocijacije vojno-diplomatskih predstavnika posjetili Komandu za podršku OS BiH


Komanda za podršku OS BiH, na lokaciji kasarne „Kozara“ Banja Luka, 02. novembra 2021. godine, organizovala je okrugli sto sa informativnim brifingom za predstavnike Asocijacije vojno-diplomatskog kora u Bosni i Hercegovini.

Cilj održavanja okruglog stola je da se predstavnici vojno-diplomatskog kora upoznaju sa aktivnostima komandi i jedinica KP OS BiH. Komandant Komande za podršku OS BiH, generalmajor Marko Stojčić, zaželio im je dobrodošlicu i izrazio zahvalnost za dosadašnju uspješnu saradnju.

Kroz informativni brifing, koji je prezentovao brigadir Zoran Dunović, zamjenik komandanta KP OS BiH za operacije, gosti su upoznati sa historijatom, mjestom i ulogom KP OS BiH, organizacijom i trenutnim i budućim aktivnostima komandi i jedinica KP OS BiH. Uslijedila je konstruktivna diskusija, gdje su se predstavnici vojno-diplomatskog kora posebno interesovali za detalje skladištenja i rješavanja viškova nestabilne i nesigurne municije.

Prisutnima se obratio doajen Asocijacije vojno-diplomatskih predstavnika akreditiranih u BiH, pukovnik Robertino Ciobanu, koji se zahvalio na prezentovanim informacijama, kao i na dosadašnjoj uspješnoj saradnji. Na kraju su razmjenjeni i prigodni pokloni, uz želje da se uspješna saradnja nastavi i u budućem radu. Po završetku planiranih aktivnosti na lokaciji kasarne „Kozara“ Banja Luka, za predstavnike vojno-diplomatskog kora, je organizovan obilazak grada i kulturno-historijskih spomenika Banja Luke.

4 FOTO GALERIJA