Vijesti

Realizovano sporsko takmičenje u povodu Dana kasarne “Mato Lučić Maturica” Kiseljak


U okviru manifestacije obilježavanja Dana kasarne „Mato Lučić Maturica“ Kiseljak, a na osnovu Godišnjeg plana Civilno-vojne saradnje 1.pješadijskog (gardijskog) puka OS BiH, na sportskim poligonima kasarne 08. maja 2019. godine održano je Sportsko takmičenje.

Cilj takmičenja je bio podizanje tjelesne spreme pripadnika 2.pješadijskog bataljona na viši nivo, kao i nastavak kvalitetne saradnje sa obrazovnim institucijama u lokalnom okruženju.

Sportska takmičenja su organizovana u disciplinama Streljaštvo – vazdušna puška, stolni tenis i utrka na 3200 metara. Na takmičenju su osim pripadnika 2.pješadijskog bataljona učestvovali i učenici i osoblje Srednje škole „Ivan Goran Kovačić“ Kiseljak i Srednje škole „Kreševo“ Kreševo, koji su po njihovim riječima bili oduševljeni prijemom i organizacijom takmičenja, te su izrazili želju da ponovno učestvuju na sličnim događajima.

Po završetku takmičenja, komandant 2.pješadijskog bataljona, major Ilija Miličević se zahvalio svim učesnicima na fer i sportskoj borbi, a najboljim ekipama i pojedincima su uručene prigodne diplome za postignute rezultate.

Obilježavanje Dana kasarne „Mato Lučić Maturica“ Kiseljak nastaviti će se 10. maja 2019.godine polaganjem vijenaca i Svetom misom u kapelici Svetog Martina.

12 FOTO GALERIJA