Vijesti

Posjeta Asocijacije vojno-diplomatskih predstavnika akreditovanih u BiH 4.pješadijskoj brigadi OS BiH


Posjeta Asocijacije vojno-diplomatskih predstavnika akreditovanih u BiH realizovana je 22.11.2021. godine u komandi 4.pješadijske brigade OS BiH, na lokaciji kasarne „Božan Šimović“ u Čapljini.

Aktivnost je realizovana u skladu s godišnjim Planom saradnje Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine s Asocijacijom VDP-a akreditovanih u BiH za 2021. godinu, s ciljem upoznavanja o aktivnostima koje provodi komanda i jedinice 4. pješadijske brigade OS BiH. Vojno-diplomatske predstavnike je primio brigadir Zdravko Rezo, komandant 4.pješadijske brigade OS BiH s timom starješina, koji izrazio toplu dobrodošlicu i predstavio Plan posjete. Povodom navedene posjete, upriličen je Informativni brifing o aktivnostima 4.pbr OS BiH, na kome je predstavljen historijat, misija, organizacijsko-formacijska struktura, nadležnosti i odgovornosti, kao i izazovi i najznačajniji problemi sa kojima se susreću komanda i jedinice u izvršavanju zadataka. Tokom informativnog brifinga, prezentovane su trenutne aktivnosti u oblasti obuke, personala i logistike, te planovi za naredni period.

U otvorenoj diskusiji nakon prezentacije brifinga gosti su se zanimali za detalje u vezi sa stanjem i problemima u određenim oblastima, prvenstveno u oblasti borbe sa pandemijom izazvanom korona-virusom. Brigadir Rezo je pružio potrebne informacije u vezi sa svim pitanjima za koja su VDP pokazali interes, sa zajedničkom ocjenom da se čini sve za njihovo uspješno rješavanje i unapređenje cjelokupnog stanja u Oružanim snagama BiH. U ime vojno-diplomatskih predstavnika akreditovanih u BiH, prigodnim riječima obratio se potpredsjednik Asocijacije major Josh Magnusson (USA-A), koji se zahvalio na dobrodošlici i prijemu, izražavajući zadovoljstvo posjetom i prezentiranim informacijama o zadacima i aktuelnostima ove jedinice Oružanih snaga BiH. 

U završnom dijelu brigadir Rezo je istakao predan i profesionalan rad vojno-diplomatskih predstavnika akreditovanih u Bosni i Hercegovini i pohvalio dostignuti stepen bilateralne saradnje te izrazio nadu i očekivanja dobre saradnje u periodu ispred nas. Ovom prilikom sa predstavnicima VDP-a su razmijenjeni prigodni pokloni. Po okončanju posjete, brigadir Rezo je u svojstvu domaćina za sve prisutne upriličio zajednički ručak.

12 FOTO GALERIJA