Vijesti

Predramazanska posjeta glavnog imama OS BiH Nesib ef. Hadžića komandi i jedinicama 4.pbr


U sklopu predramazanskih aktivnosti Ureda Vojnog muftijstva, u utorak 08. marta 2022. godine, u kontoli i pružanju podrške u radu Vojnog imama komande i jedinica 4. pješadijske brigade OS BiH na lokaciji kasarne „Božan Šimović“ u Čapljini, boravio je Glavni imam OS BiH Nesib ef. Hadžić i stručni savjetnik Vojnog muftije Muhamed ef. Okić.

Delegaciju na lokaciji u Čapljini, dočekali su načelnik štaba brigade pukovnik Elvir Faljić i brigadni imam Ibrahim ef. Ćatić, a nakon toga upriličen je prijem kod komandanta brigade brigadira Zdravka Reze i razgovor o trenutnim aktivnostima koje realizuje komanda i jedinice 4.pbr.  Ovu plansku posjetu komandi i jedinicama 4.pbr OS BiH, glavni imama je iskoristio da se susretne i održi prigodno predramazansko predavanje za pripadnike komandi i jedinica sa ove lokacije. U svom izlaganju glavni imam je posebno naglasio važnost i značaj vjere u Allaha Uzvišenog u ovim teškim vremenima kušnje koja pogađa cijelo čovječanstvo, i da je vjera u Boga jedan siguran stabilizator koji nas duhovno snaži da ostanemo čvrsti, stabilni i uspravni pred svim izazovima i iskušenjima sa kojima se današnji čovjek susreće u životu na ovome svijetu.

Ramazan je izuzetna prilika, vrijeme i darovana blagodat od Uzvišenog Boga, da u njemu obnovimo svoju vjeru, da je osnažimo u našim srcima i da mjesec Ramazan iskoristimo u postu i iskrenoj pobožnosti. Ovaj mjesec treba da nas podstakne na dobročinstvo, ljubav, empatiju prema drugim ljudima i njihovim potrebama, da se međusobno saosjećamo i pomažemo u dobru, a borimo protiv zla i svih zlih poroka koji nam uništavaju život, između ostalog kazao je Glavni imam OS BiH. Poslije održanog predavanja nastavljeno je zajedničko druženje sa pripadnicima komandi i jedinica na lokaciji kasarne „Božan Šimović“Čapljina.

Prilikom realizacije navedenih aktivnosti posebno se vodilo računa o poštivanju svih propisanih mjera, uputa i preporuka o zaštiti personala od COVID-19.

7 FOTO GALERIJA