Vijesti

Posjeta Vojnog muftije Hadis ef. Pašalića kasarni „Miralem Jugo“Livač


U sklopu predramazanskih aktivnosti, a na osnovu planskih obilazaka komandi i jedinica OS BiH, dana 16.03.2022.godine, u posjeti kasarni „Miralem Jugo“ boravio je vojni muftija OS BiH Hadis ef. Pašalić.

Vojnog muftiju OS BiH dočekali su komandant Artiljerijskog bataljona, pukovnik Šaban Kadrić i brigadni imam Ibrahim ef. Ćatić, kao i načelnik štaba 4.pbr pukovnik Elvir Faljić. Nakon prijema kod komandanta kasarne, a shodno protokolu aktivnosti, vojni muftija OS BiH Hadis ef. Pašalić je održao prikladno predramazansko predavanje za pripadnike artiljerijskog bataljona 4.pbr kao i pripadnika 4.blp koji borave na lokaciji kasarne.

U svom izlaganju vojni muftija OS BiH Hadis ef. Pašalić posebno je istakao važnost vjere u životu svakog čovjeka. Na početku se, vojni mutija osvrnuo na značaj predstojećeg mubarek mjeseca Ramazana i važnosti posta kod muslimana. Ovo vrijeme koje živimo puno je različitih iskušenja kroz koja prolazimo i sa kojima se suočavamo i zato je vjera bitan oslonac koji nas drži da budemo uspravni, da ne klonemo svojim duhom i da ne padamo u očaj. Mjesec Ramazana nam dolazi kao posebna prilika da u svojim srcima i svojim životima oživimo vjeru, osnažimo svoj duhovni život i da se kroz iskrene molitve što više približimo dragom Bogu i da steknemo Njegov pomoć, milost, zaštitu i oprost – između ostalog kazao je vojni muftija OS BiH Hadis ef. Pašalić.

Brigadni imam Ibrahim ef. Ćatić i komandant Artiljerijskog bataljona pukovnik Šaban Kadrić su se na kraju predavanja zahvalili vojnom muftiji OS BiH Hadis ef. Pašaliću na ovoj posjeti. Ova posjeta završila je zajedničkim klanjanjem podne namaza u kasarskom mesdžidu.

4 FOTO GALERIJA