Vijesti

Posjeta Vojnog muftije Hadis ef. Pašalića kasarni „Kosova“Ustikolina


U sklopu predramazanskih aktivnosti, a na osnovu planskih obilazaka komandi i jedinica OS BiH, 21.03.2022.godine, u posjeti kasarni „Kosova“ Ustikolina, boravio je Vojni muftija Hadis ef. Pašalić.

Vojnog muftiju dočekali su v.d. komandanta 3. pješadijskog bataljona, major Senaid Srna i bataljonski imam Aldin ef. Hodžić. Nakon prijema kod v.d. komandanta kasarne, a shodno protokolu aktivnosti, vojni muftija Hadis ef. Pašalić je održao prikladno predramazansko predavanje za pripadnike 3. pješadijskog bataljona, 4. pbr koji borave na lokaciji kasarne.

U svom izlaganju vojni muftija Hadis ef. Pašalić istakao je važnost i značaj mjeseca ramazana u tradiciji muslimana i pozvao prisutne da ovaj mjesec spremno dočekaju i iskoriste u postu i iskrenoj pobožnosti. Svim vjernicima je zaželio da mjesec ramazan dočekaju zajedno sa svojim porodicama u zdravlju,sreći i duhovnom zadovoljstvu.

Na kraju predavanja bataljonski imam Aldin ef. Hodžić se zahvalio Vojnom muftiji na posjeti i održanom predramazanskom predavanju za pripadnike 3.pješadijskog bataljona,4.pbr.

3 FOTO GALERIJA