Vijesti

U Čapljini svečano zatvoreno sportsko takmičenje ženskih ekipa u futsalu na nivou OS BiH


U sportskoj dvorani u kasarni „Božan Šimović“ u Čapljini u organizaciji 4.pješadijske brigade OS BiH u periodu od 22. do 23.marta 2022.godine održano je takmičenje ženskih ekipa u malom fudbalu „ FUTSAL“ na kojem su zauzele učešće pripadnice OS BiH.

Titulu najbolje ženske ekipe u malom fudbalu „FUTSAL“ na nivou OS BiH, osvojila je 5.pješadijska brigada. Drugo mjesto je zauzela ekipa KL OS BiH, dok su treće mjesto zauzele pripadnice 4. pješadijske brigade. Za najboljeg  golmana turnira proglašena je vojnik I klase Adalea Padalović iz 4.pbr, najbolji strijelac turnira sa 7 pogodaka je vodnik Ivana Cvitković iz 5.pbr, dok je titula najbolje igračice pripala vojniku I klase Jovani Pertičević iz 5.pbr

Diplome i statue za najuspješnije takmičare uručio je načelnik štaba 4.pbr, pukovnik Elvir Faljić. Diplome i pehare za najbolje ekipe, uručio je komandant 4.pbr,brigadir Zdravko Rezo.

Ceremonija svečanog zatvaranja takmičenja je završena obraćanjem brigadira Zdravka Reza postrojenim ženskim ekipama „Futsal“na nivou OS BiH. U svom obraćanju istakao je da su u sportskom i fer nadmetanju sve jedinice pokazale svoje dobre pripreme i motivaciju za ovo takmičenje. Brigadir Rezo je naglasio da je svrha ovoga turnira bila ujedno i odabir najboljih takmičarki, koje će predstavljati OS BiH na međunarodnim takmičenjima. Na kraju ceremonije se zahvalio gostima i učesnicama turnira i poželio sretan put.

7 FOTO GALERIJA