Vijesti

Ispraćaj bivših pripadnika 4.pbr OS BiH na nove dužnosti


U Komandi 4. pješadijske brigade OS BiH, na lokaciji kasarne „Božan Šimović“ Čapljina, 28.marta 2022. godine, upriličen je ispraćaj bivših pripadnika brigade radi odlaska na druge formacijske dužnosti u OS BiH u proteklom periodu i to: brigadira Dušana Lužaića, pukovnika Faruka Ganića, pukovnika Miju Šteka, majora Zdravka Medana, majora Osmana Abazu i kapetana Zlatomira Arsentića.

Prigodnim govorom prisutnim se obratio komandant 4. pbr, brigadir Zdravko Rezo, naglasivši važnost ovog trenutka, te se zahvalio bivšim oficirima na profesionalnom izvršavanju dužnosti i obaveza. Na kraju prigodnog govora brigadir Rezo, poželio je sreću, zdravlјe i uspjeh na novim dužnostima, uručivši im prigodne poklone, dar bivših radnih kolega iz Komande 4.pješadijske brigade. Brigadir Dušan Lužaić se u svom obraćanju zahvalio svim pripadnicima Komande 4.pbr, naglasivši da je izuzetno sretan i ponosan na sve pripadnike brigade s kojima je proveo tokom službe, bez obzira na činove i dužnosti koje obavlјaju, te je zaželio svima puno lične i profesionalne sreće, zdravlјa i uspjeha, kako u radu tako i u privatnom životu.

Komanda 4. pbr od svog osnivanja uvijek organizuje ispraćaje za svoje kolege koje odlaze na nove dužnosti ili u zasluženu penziju i za iste su vrata Komande brigade uvijek otvorena.

9 FOTO GALERIJA