Vijesti

Obilježen iftar u kasarni „Božan Šimović“Čapljina


Na lokaciji kasarne „Božan Šimović” Čapljina, 25.aprila .2022. godine, upriličen je zajednički iftar za pripadnike 4.pbr i 4blp.

Ovom zajedničkom iftaru prisustvovali su komandant 4.pbr brigadir Zdravko Rezo, komandant 4.blp pukovnik Mijo Šteko i dr. Luka Vrdoljak spec. anesteziolog-reanimatolog uposlenik UKB Mostar, Načelnik štaba 4.pbr pukovnik Elvir Faljić i brigadni imam Ibrahim ef. Ćatić, su se u svojim obraćanjima zahvalili svim prisutnim što su svojim dolaskom učinili da ovo iftarsko druženje bude lijepo i ugodno.

Pukovnik Faljić se u svom obraćanju posebno zahvalio pripadnicima hrvatskog naroda koji su došli na čelu sa komandantom Rezom, a izrazio žaljenje što je samo večeras bio slobodan termin za organizaciju iftara,  pa nisu bile prisutne kolege srpskog naroda koji praznuju svoj blagdan. I lično smatra da ovakva i slična okupljanja predstavljaju najveću ljepotu naše domovine Bosne i Hercegovine. Dalje je naglasio da su ovi skupovi jedan od lijekova za ljudsku dušu i ovo su vrijednosti koje svi moramo njegovati i permamentno razvijati kako u našoj svijesti tako i u društvenoj praksi. Jer kako nas uči naša sveta knjiga kod nas prijatelj i komšija ima posebno mjesto i pravo, koje ne smije biti dovedeno u pitanje  ni po koju cijenu. Na kraju svog obraćanja pukovnik Faljić poručio je da se družimo i razbijemo predrasude ipak smo ljudi i zahvalio se prisutnim na dolasku kao i vrijednim kuharima koji su svojim, trudom, zalaganjem pripremili ova iftar.

7 FOTO GALERIJA