Vijesti

Zamjenik vojnog atašea SAD-a u nastupnoj posjeti komandi 4.pbr OS BiH


Zamjenik vojnog atašea Ambasade SAD u Bosni i Hercegovini major Tim Speace sa saradnicom je 22. septembra 2022. godine, boravio u nastupnoj posjeti komandi 4.pbr u kasarni „Božan Šimović“ Čapljina.

Komandant 4. pješadijske brigade, brigadir Zdravko Rezo, u uvodnom dijelu sastanka zaželio je dobrodošlicu zamjeniku vojnog ataše i saradnici i zahvalio se na podršci koju Ambasada SAD u BiH pruža Oružanim snagama u Bosne i Hercegovine. Kroz informativni brifing major Tim Speace, je upoznat sa težišnim zadacima, trenutnim aktivnostima, kao i planovima 4. pbr za naredni period s akcentom na tok realizacije vježbe „Kombinovani napor 22“ na vojnom poligonu „Manjača, a s ciljem finalnog ocjenjivanja po NATO konceptu operativnih sposobnosti (NEL-2).

Na kraju posjete major Tim Speace se zahvalio brigadiru Zdravku Rezu i njegovim saradnicima na dobrdošlici i prijemu izražavajući zadovoljstvo posjetom i prezentovanim informacijama.

Obzirom da je ovo bila nastupna posjeta majora Tim Spaece komandi 4.pbr, brigadir Zdravko Rezo je iskoristio priliku da uvaženom gostu poželi sve najbolje u njegovom profesionalnom i ličnom životu.

3 FOTO GALERIJA