Vijesti

Tragična smrt vodnika Borisa Krstića i njegove porodice veliki gubitak za 4. pješadijsku brigadu i Oružane snage Bosne i Hercegovine


S tugom i nevjericom je primljena vijest o tragičnoj smrti vodnika Borisa Krstića, njegove supruge Marijane i sina Roberta, koji su živote izgubili u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 24. septembra 2022.godine u 20 sati na magistralnom putu M-17 u mjestu Buna-Zaton kod Bunskih kanala južno od Mostara.

4. pješadijska brigada i Oružane snage Bosne i Hercegovine opraštaju se od vodnika Borisa Krstića koji je profesionalno obavljao svoju dužnost, te kao takav služio primjeru i uvijek bio na službi svim građanima Bosne i Hercegovine, svoje domovine koju je volio i poštovao.

Tragična smrt njega i članova njegove porodice je veliki gubitak za ostatak njegove porodice, kao i za Oružane snage Bosne i Hercegovine. Ostaće u neizbrisivom sjećanju radnih kolega 4.pješadijske brigade, koji će ga se uvijek sjećati po dobrim djelima i pomoći koju im je nesebično pružao u svakom momentu. Ostaće upamćen kao profesionalac u poslu koji je obavljao, poštovan i cijenjen u kolektivu.

Poslijednji ispraćaj i ukop nastradalom vodniku Borisu Krstiću uz vojne počasti i članovima njegove nastradale porodice je sproveden 27. septembra 2022. godine u 15,00 sati na Rimokatoličkom grobju u mjestu Ortiješ nadomak Mostara, od kojih su se oprostili najbliži članovi porodice, mnogobrojna rodbina, prijatelji, komšije, poznanici i radne kolege.

16 FOTO GALERIJA