Vijesti

Proslava zaštitnika Svetog Mihovila u kasarni „Božan Šimović“ u Čapljini


U četvrtak, 29. septembra 2022. godine u kapelici Sv. Mihovila Arkanđela u kasarni „Božana Šimovića“ u Čapljini proslavljen je zaštitnik vojne kapelanije, ujedno i zaštitnik vojnika i policajaca, sv. Mihovil. Tokom jučerašnjeg dana, proslavi je predhodila sveta misa uočnica blagdana sv.Mihovila Arkanđela i Sveta ispovjed vjernika.

Misno slavlje predvodio je župnik Župe Svetog Jure Vir - Posušje don Ivica Boras uz koncelebraciju devetorice svećenika.

Misnom slavlju prisustvovali su vojnici, podoficiri i oficiri na čelu sa komandantom 4.pbr Zdravkom Rezom, pripadnici policijskih struktura, udruga proisteklih iz domovinskog rata i ostali vršitelji civilnih vlasti.

Održana je misa zadušnica nastradalom podoficiru Borisu Krstiću, njegovoj supruzi Marijani i njihovom devetogodišnjem sinu Robertu, koji su tragično izgubili živote u prometnoj nesreći koja se dogodila 24. septembra u mjestu Buna, nadomak Mostara. Uslišene su molitve za oporavak i ozdravljenje njihove trogodišnje kćerke i sestre Gabrijele, koja je uspjela preživjeti tragediju i za koju liječnici KBG „Bijeli Brijeg“ Mostar ulažu dodatne napore na daljem oporavku, u vjeri da će izaći kao pobjednica iz nesreće koja je snašla i nastaviti život. Misi zadušnici su prisustvovali obitelj Krstić,kojoj su vjernici izrazili sućut.

Prije završnog blagoslova i otpusta vjernika, prigodnim riječima zahvale obratio se vojni kapelan don Tomislav Raič, koji je udijelio blagoslov po zagovoru današnjeg sveca, te je potaknuo sve prisutne da odvoje vremena svakoga četvrtka kroz godinu i učestvuju na Svetim misama u kapelici Sv. Mihovil.

5 FOTO GALERIJA