Vijesti

Tim starješina Komande EUFOR-a u posjeti kasarni „Miralem Jugo“ u Livču


U povodu redovnih planskih aktivnosti iz odjela za logistiku i infrastrukturu u Glavnoj komandi EUFOR-a, Tim starješina Komande EUFOR-a je dana 05.oktobra 2022.godine posjetio kasarnu „Miralem Jugo“ u Livču.

Cilj posjete je sagledavanje infrastrukture i smještajnih kapaciteta na lokaciji kasarne „Miralem Jugo“ te pripreme za smještaj i logističke aktivnosti za predstojeću vježbu EUFOR-a u oktobru i novembru mjesecu ove godine.

Prijem ovog tima je izvršio komadant artiljerijskog bataljona 4.pbr, pukovnik Šaban Kadrić. Kroz prezentaciju informativnog brifinga, Tim iz odjela za logistiku i infrastrukturu u Glavnoj komandi EUFOR-a, predvođen  kapetanom Tomasz Wieciechaom iz Poljskog kontigenta, upoznat je sa stanjem infrastrukture i smještajnim kapacitetima u kasarni „Miralem Jugo“.

Zajedno sa timom iz Glavne komande EUFOR-a u posjeti je bila i gospođa Dijana Lučić iz odjeljenja za logistiku i infrastrukturu u Komandi EUFOR-a u Sarajevu. Poslije prezentacije brifinga izvršen je obilazak kasarne te sagledavanje infrastrukture i smještaja u kasarni „Miralem Jugo“.

4 FOTO GALERIJA