Vijesti

Ekološka akcija pripadnika 4.pješadijske brigade OS BiH duž korita rijeke Neretve i Bune


Pripadnici 4.pješadijske brigade Oružanih snaga Bosne i Hercegovine se angažuju na uređenju lokacija duž korita rijeke Neretve i Bune povodom podrške organizaciji 20. svjetskog prvenstva za mlade u mušičarenju, koje će se realizovati u periodu od 16. do 23. jula 2023.godine i na kojem se očekuje učešće oko 150 takmičara iz cijelog svijeta.

Pripadnici 1.pješadijskog bataljona stacionirani u kasarni „Božan Šimović“Čapljina i artiljerijskog bataljona stacionirani u kasarni „Miralem Jugo“Livač u trenutku kada se lokalna zajednica Grada Mostara suočila sa nedostatkom resursa i vremena su priskočili u pomoć učestvujući u ekološkoj akciji dajući veliki doprinos organizaciji Svjetskog prvenstva u mušičarenju.

Akcija je bazirana na uklanjanju otpada, rastinja i uređenju prilaznih staza na lokacijama duž rijeke Neretve i Bune u saradnji sa gradskim komunalnim preduzećem Grada Mostara, kako bi terene učinili pristupačnim i bezbjednim za takmičare i brojne posjetioce u narednom periodu.

Tokom jučerašnjeg dana Gradonačelnik grada Mostara dr.Mario Kordić je obišao pripadnike brigade angažovane na uređenju površina duž rijeke Neretve i Bune. Posebno se zahvalio komandantu 4.pbr, brigadiru Zdravku Rezi na aganžmanu pripadnika brigade i pripadnicima brigade koji su svojim nesebičnim trudom i zalaganjem dali veliki doprinos akciji.

Ovom ekološkom akcijom pripadnici 4.pješadijske brigade OS BiH su još jednom u nizu pokazali važnost sinergije između vojnih i civilnih struktura vlasti u rješavanju društvenih izazova.Primjerom inspirišu druge vojne jedinice i organizacije da se angažuju u zaštiti okoline, te daju nesebičan doprinos u stvaranju zdravog i čistog okruženja, promovišući sigurnost i snažnu povezanost sa lokalnom zajednicom.

16 FOTO GALERIJA