Vijesti

Primopredaja dužnosti komandanta 3.pješadijskog bataljona 4.pbr


Svečana primopredaja dužnosti komandanta 3.pješadijskog bataljona između dosadašnjeg komandanta pukovnika Mirnesa Čosića i novoimenovanog komandanta majora Muamera Sijerčića izvršena je 22.08.2023. godine na lokaciji kasarne “Kosova”.

Prilikom obraćanja pukovnik Čosić se zahvalio na dosadašnjoj saradnji svim pripadnicima 3.pb-a te ujedno izvijestio novoimenovanog komandanta o stanju u jedinici. Major Sijerčić je u svom obrađanju zahvalio na ukazanom povjerenju da obavlja funkciju komandanta 3.pb-a te kazao da će nastojati zadržati pozitivan trend uspjeha jedinice, kao i nastojati unaprijediti dosadašnje rezultate 3.pb-a.

Primopredaji dužnosti je prisustvovao i komandant 4.pbr-a, brigadir Zdravko Rezo koji se obratio i prigodnim riječima zahvalio pukovniku Čosiću na saradnji i postignutim rezultatima u dosadašnjem radu u 3.pb-u. Brigadir Rezo se također zahvalio majoru Sijerčiću na dosadašnjoj saradnji na poslovima inspektora u 4.pbr-u, te mu poželio uspjeh u radu na novoj poziciji komandanta 3.pb-a.

2 FOTO GALERIJA