Vijesti

U Čapljini otvoreno atletsko takmičenje na nivou OS BiH


Na lokaciji kasarne „Božan Šimović“ u Čapljini u organizaciji 4.pješadijske brigade OS BiH, 24.oktobra 2023.godine svečano je otvoreno takmičenje u atletskim disciplinama na kojem su uzeli aktivno učešće pripadnici OS BiH u sklopu 5.Sportskog prvenstva OS BiH.

Aktivnost je otpočela predajom raporta ispred postrojenih učesnika u atletskom takmičenju komandantu brigade uz intoniranje državne himne i ceremonijom svečanog otvaranja od strane domaćina svečane ceremonije komandanta 4.pbr,brigadira Zdravka Reza koji je pozdravio učesnike i zaželio im dobrodošlicu,ugodan boravak na lokaciji i izrazio nadu da će takmičenje proći u sportskom duhu i dao važnost odziva i spremnosti svakog takmičara da se takmiče za najboljeg u veoma zahtjevnim atletskim disiplinama koje se postavljaju pred njima, nakon čega su saopštene discipline i propozicije takmičenje i time službeno otvoreno takmičenje.

Nakon priprema učesnika takmičenja, pristupilo se realizaciji takmičarskog dijela.Na takmičenju uzimaju učešće takmičari iz sastava 4.pješadijske brigade, 5.pješadijske brigade i brigade taktičke podrške i komande logistike.Tokom današnjeg dana na sportskim terenima biće održano takmičenje u slijedećim atletskim disciplinma: trčanje na 3000m, skok u dalj i štafeta 4x200m. U drugom danu završnog takmičenja je planirano takmičenje u disciplinama trka na 5000 m, trka na 10 000 m i bacanje kugle. Na ceremoniji zatvaranja takmičenja biće upriličeno svečano uručenje nagrada najboljim takmičarima i ekipama za osvarene rezultate u discipinama.

11 FOTO GALERIJA