Vijesti

Ministar odbrane BiH, gospodin Zukan Helez na obilježavanju Dana OS BiH i Dana otvorenih vrata na lokaciji kasarne „Kosova“ Ustikolina


U kasarni „Kosova“ u Ustikolini organizovan je i proveden „Dan otvorenih vrata“povodom obilježavanja dana OS BiH. Svečanoj ceremoniji obilježavanja Dana OS BiH prisustvovao je i ministar odbrane BiH gospodin Zukan Helez sa saradnicima, kao i načelnik 4.pbr, puk Refik Kajtazović.

Ministar odbrane gospodin Helez obratio se gostima i pripadnicima 3.pb/4.pbr prigodnim govorom. Tim povodom kasarnu su posjetili zvaničnici civilnih struktura vlasti iz BPK Goražde, kao i muftija goraždanski Remzija ef. Pitić. Takođe kasarnu „Kosova“ su posjetili i učenici osnovnih i srednjih škola iz Goražda i Ustikoline i nedavno penzionisani pripadnici 3.pb/4pbr. Prisutnim gostima je prikazan kraći video materijal o 3.pb/4.pbr, vježba borbe u naseljenom području i TT zbor na kom je predstavljen dio naoružanja koji posjeduje jedinica. Komandant 3.pb/4.pbr pukovnik Muamer Sijerčić je nedavno penzionisanim pripadnicima jedinice uručio skromne poklone, zahvalio se svim gostima koji su svojim prisustvom uveličali današnji skup.

 

 

10 FOTO GALERIJA