Vijesti

Svečano obilježen Dan OS BiH u kasarni „Božan Šimović“ Čapljina


U kasarni 4. pješadijske brigade OS BiH "Božan Šimović" Čapljina, 28.novembra 2023.godine povodom 1.decembra Dana OS BiH na prigodan način, svečano je obilježena 18. godišnjica formiranja OS BiH.

Ceremonija obilježavanja Dana OS BiH je počela predajom raporta komandantu brigade, brigadiru Zdravku Rezi od strane načelnika štaba,pukovnika Refika Kajtazovića, intoniranjem himne Bosne i Hercegovine, te pozdravnim riječima komandanta brigade, brigadira Zdravka Reza, koji je svim oficirima, podoficirima, vojnicima i kandidatima na obuci za vojnike XXX klase uputio najiskrenije čestitke povodom 1decembra-Dana OS BiH. U uvodnom obraćanju istakao je istorijat Oružanih snaga Bosne i Hercegovine od nastanka pa sve do 18.godišnjice od formiranja, s akcentom na formiranje i prvo postrojavanje 4.pješadijske brigade OS BiH, na čijem se čelu nalazi još neki određeni vremenski period, nakon čega izvjesno odlazi na novu formacijsku dužnost višeg ranga.

Komandant 4.pješadijske brigade, brigadir Zdravko Rezo je u svom obraćanju istakao da je 2023. godina bila veoma izazovna i uspješna sa puno događaja, kao i svih proteklih godina i osvrnuo se na značajne rezultate koje su jedinice ostvarile u procesu realizacije zadataka obuke i vježbi.

Komandant 4.pješadijske brigade, brigadir Zdravko Rezo se na kraju svog obraćanja zahvalio svim pripadnicima brigade i pripadnicima drugih jedinica na lokaciji na nesebičnoj saradnji i poželio sretne nadolazeće božićne praznike katoličkim i pravoslavnim pripadnicima, te svima nadolazeću Novu godinu.

Nagrade i pohvale svih zaslužnih pripadnika komande i jedinica 4.pbr i pripadnika 4.blp/KL stacioniranih na lokaciji, koji su postigli izvanredne rezultate u toku protekle godine biće dodjeljivane na nivou organizacijskih cjelina i unutar jedinica.

7 FOTO GALERIJA