Vijesti

Novogodišnji paketići u kasarni „Božan Šimović“Čapljina


U kasarni „Božan Šimović“ Čapljina, 08. decembra 2023.godine upriličena je podjela novogodišnjih paketića

Uz prigodan program prilagođen dječijem uzrastu djeca su uživala u druženju i zabavi, a na kraju najmlađima su podijeljeni novogodišnji paketići.Program je obuhvatao dolazak Deda Mraza helikopterom OS BiH i prezentaciju opreme i sredstava jedinica lociranih na lokaciji kasarne „Božan Šimović“ Čapljina od strane jedinica brigade, i od strane EOD tima, deminerskog tima iz br TP OS BiH,vojnog orkestra i počasne jedinice OS BiH

Ovogodišnja podjela novogodišnjih paketića je organizovana i uspješno realizovana zahvaljujući podršci general majora Ivice Jerkića i komandanta 4.pbr OS BIH, brigadira Zdavka Reza.

Podjela novogodišnjih paketića koja je organizovana u sklopu obilježavanja božićnih i novogodišnjih praznika postala je tradicionalna manifestacija koju obilježavamo svake godine. Posebno ove godine upriličen je bogatiji programski sadržaj podjele paketića za djecu naših pripadnika ,te za goste iz Udruge djece sa posebnim potrebama „Duga“ Ljubuški koje je predvodila, gospođa Zora Skoko.

Čestitajući nastupajuće praznike ,brigadir Zdravko Rezo zahvalio s svim učesnicima događaja na saradnji i organizaciji pomenute manifestacije.

Nakon druženja sa Djeda Mrazom koji je uručio poklone,nastavljeno je zajedničko druženje uz fotografisanje,a najveći poklon za nas je bilo vidjeti osmjehe na licima i zadovoljsvo svih mališana.

28 FOTO GALERIJA