Vijesti

Ispraćen pripadnik OS BiH u mirovinu i uručenje nagrada i pohvala pripadnicima 5.pbr. Oružanih snaga BiH


Dana 29. decembra 2021. godine u kasarni i aerodromu „Dubrave“ Živinice upriličen je ispraćaj majora Saše Guslova u zasluženu penziju, te uručenje nagrada i pohvala pripadnicima 5.pbr.

Prigodnim govorom prisutnima se obratio načelnik štaba 5.pbr OS BiH brigadir Sreten Milošević, koji je naglasio veliku važnost ovog trenutka i zahvalio se penzionisanom majoru na njegovom nesebičnom doprinosu u izgradnji i funkcionisanju OS BiH, te mu poželio da dugo uživa u zasluženoj penziji, puno zdravlja i obiteljske sreće. Brigadir Milošević je u ime članova komande brigade majoru Saši Guslovu uručio prigodan dar kao skroman znak zahvalnosti.

Ova prigoda je iskorištena i za uručivanje nagrada i pohvala pripadnicima 5.pbr koje su dobili povodom Dana OS BiH.

Nagrade i pohvale nagrađenim i pohvaljenim pripadnicima 5.pbr uručio je brigadir Sreten Milošević. Takođe im se zahvalio na nesebičnom zalaganju i doprinosu u izgradnji i funkcionisanju OS BiH, te im je poželio još više uspjeha u narednoj godini.

Major Saša Guslov se u svom obraćanju zahvalio kolegama i prijateljima na izrazito dobrim odnosima te naglasio da je u 5.pbr OS BiH proveo dobar dio svoje djelatne službe, također uz sve zahvale zaželio je svima puno zdravlja i uspjeha, kako u radu tako i u privatnom životu.

11 FOTO GALERIJA