Vijesti

Liturgijsko sabranje na lokaciji kasarne „Vojvoda Stepa Stepanović“ u Bijeljini


Kancelarija pravoslavnog dušebrižništva Ministarstva odbrane BiH i pripadnici 3/5.pbr organizovali su Liturgijsko sabranje u Hramu Svetog kneza Lazara i svih svetih mučenika srpskih u Bijeljinskoj kasarnoj „Vojvoda Stepa Stepanović“, dana 31.01.2021. godine.

Obilježavanju najradosnijeg hrišćanskog praznika, Božića, prisustvovali su zamjenik Ministra odbrane Bosne i Hercegovine za upravljanje resursima gospodin Mirko Okolić, episkop Bihaćko-Petrovački i vojni gospodin Sergije, episkop Zvorničko-Tuzlanski gospodin Fotije, zamjenik načelika Zajedničkog štaba generalmajor Gojko Knežević, komandant OK OS BiH generalmajor Radovan Ilić, predstavnici gradske uprave Grada Bijeljina, te druge zvanice i gosti. 

Komandant 3. pješadijskog bataljona pukovnik Nebojša Jovanović, predao je prijavak zamjeniku Ministra odbrane BiH, i poželio mu dobrodošlicu i ugodan boravak na lokaciji kasarne „Vojvoda Stepa Stepanović“ u Bijeljini.

Njegovo preosveštenstva episkopi Bihaćko-Petrovački, vojni gospodin Sergije i Zvorničko-Tuzlanski gospodin Fotije osveštali su prostorije predviđene za „Klub 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka“, odjel 3. pješadijskog bataljona, Bijeljina.

Zamjenik Ministra odbrane gospodin Mirko Okolić, obraćajući se prisutnima, izjavio je: „Volio bih da imamo više prostorija koje su mirnodopskog karaktera, a što manje onih za koje je vojska namjenjena. Ovim povodom želim da pošaljem poruku svima da očekujemo, priželjkujemo i nadamo se trajnom miru. Dosta je bilo rata na ovim prostorima, mi nismo za tu opciju i nema razloga da se na ovakvim lijepim prigodama okupljamo i čestitamo ono što je za čestitanje“.

Komandant 3. pješadijskog bataljona pukovnik Nebojša Jovanović, obratio se prisutnima, izrazio zadovoljstvo i zahvalnost gostima za prisustvo na obilježavanju ovog velikog događaja te se obratio riječima kako je ovo za nas veliki dan, slavimo Rođenje Isusa Hrista, Božić i osveštavamo prostorije namjenjene za „Klub 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka“, odjel 3. pješadijskog bataljona u Bijeljini, u kojima ćemo da radimo i njegujemo tradiciju pripadnika Vojske Republike Srpske.

U prostorijama „Kluba 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka“, za goste je upriličen svečani ručak.

5 FOTO GALERIJA