Vijesti

Svečano postrojavanje 1.pb povodom 18. godišnjice Dana OS BiH


Dana 23.11.2023.godine, na lokaciji kasarne ,,7.muslimanske brigade“ Zenica, svečanim postrojavanjem komande i jedinice 1.pb/5.pbr OS BiH obilježena je 18. godišnjica Dana OS Bosne i Hercegovine, koju su upriličili gosti iz javnog i kulturnog života, kao i osobe iz zakonodavne i izvršne vlasti ZDK i Grada Zenice.

Na svečanoj ceremoniji komandant 1.pješadijskog bataljona, pukovnik Samir Šljivo, govorio je o ambiciozno postavljenim i uspješno realizovanim planovima rada i obuke, te dostignutim ciljevima na svim poljima angažovanjem naše jedinice.

U ime komandanta 5.pbr, brigadira Emira Klike, komandant 1.pješadijskog bataljona je uručio zahvalnicu direktorici JU ,,Tehnička škola“ Bilmišće Zenica, gospođi Maji Hadžisalihović, za ostvarenu CVS i pružanje podrške ustupanja sportske dvorane za odigravanje turnira u malom nogometu, povodom Dana OS BiH.

Svim pripadnicama i pripadnicima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine čestitamo 01. Decembar, Dan Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

4 FOTO GALERIJA