Vijesti

Turnir u malom nogometu povodom obilježavanja 18. godišnjice Dana Oružanih snaga Bosne i Hercegovine


Povodom obilježavanja 18.godišnjice OS BiH 1.pb/5.pbr OS BiH dana 22.11.2023.godine, organizovala je turnir u malom nogometu u sportskoj dvorani JU Tehnička škola Bilmišće-Zenica.

 Učešće na turniru je uzelo ukupno osam ekipa i to: 1.pb, Specijalna policijska jedinica MUP-a ZDK, Policijska stanica Visoko, Policijska stanica Crkvice-Zenica, JU Tehnička škola Bilmišće, Srednja mješovita škola Mladost-Bilmišće, Dobrovoljno vatrogasno društvo Zenica i Arcelor MITTAL Zenica. U jakoj konkurenciji, fer i korektnoj igri, prvo mjesto osvojila je ekipa Arcelor MITTAL Zenica. Drugo mjesto osvojila je ekipa Dobrovoljno vatrogasno društvo Zenica i treće mjesto ekipa 1.pb. Ovaj turnir još jednom je pokazao tendenciju jačanja saradnje, međusobnog povjerenja i doprinosa razvijanju i nadogradnji civilno vojnih odnosa.

1/5.pbr je na kraju turnira osigurala prigodne pehare za osvojena prva tri mjesta i nagradne trofeje za najboljeg igrača, strijelca i golmana na turniru, a kao domaćin, Komadant 1/5.pbr OS BiH pukovnik Samir Šljivo zahvalio se svim učesnicima turnira, te je za iste upriličio prijem i druženje u kasarni „7.muslimanska brigada“ Zenica.

4 FOTO GALERIJA