Vojni portal

Posjeta Komandanta NATO štaba Sarajevo 6.pbr


Komandant NATO štaba Sarajevo brigadni general Erik Folkerstad sa glavnim podoficirom komande NATO štaba Sarajevo OR-9 Francis Swirko i pratećim timom je 19. maja 2021. godine, boravio u posjeti komandi 6.pbr u kasarni „Kozara“ u Banjaluci.

Komandant 6.pbr, brigadir Radovan Jović, primio je brigadnog generala Folkerstada i zaželio mu dobrodošlicu na lokaciju kasarne “Kozara” u Banjaluci. Kroz informativni brifing general Folkerstad je upoznat sa aktivnostima i zadacima koje ova brigada realizuje te planovima i zadacima za naredni period. Nakon informativnog brifinga, izvršen je obilazak lokacije kasarne, te obilazak komandnog mjesta na MAPEX-u za vježbu “Dinamičan odgovor 21-4”.

Brigadni general Folkerstad sa zahvalio na gostoprimstvu i prezentovanim informacijama o jedinici i lokaciji. Posebno je iskazao zahvalnost na prezentovanim informacijama u okviru MAPEX vježbe, naglasivši da će NATO štab Sarajevo i dalje pružati podršku Oružanim snagama BiH na polju obuke, te drugim vidovima pomoći i saradnje.

6 FOTO GALERIJA