Vojni portal

Posjeta Načelnika štaba EUFOR-a u BiH komandi 6.pbr


Načelnik štaba EUFOR-a u Bosni i Hercegovini, brigadni general Szilard Gerofi (Szilárd Gerőfi), sa timom starješina iz sastava komande EUFOR-a, 29. juna 2021. godine, u kasarni „Kozara“ u Banja Luci posjetio komandu 6.pbr OS BiH.

Komandant 6.pješadijske brigade, ujedno komandant kasarne „Kozara“ u Banja Luci, brigadir Radovan Jović, primio je Načelnika štaba EUFOR-a u BiH, brigadnog generala Szilard Gerofija sa saradnicima te im zaželio dobrodošlicu na lokaciju kasarne „Kozara“ u Banjaluci. Ovom prilikom brigadir Jović goste je upoznao sa realizovanim zadacima, trenutnim aktivnostima i zadacima planiranim za naredni period. Brigadir Jović je naglasio izuzetno dobru saradnju sa savjetodavnim timom EUFOR-a pri 6.pbr, sa akcentom na zajedničku obuku pripadnika 6.pbr i EUFOR-a u 2021.godini. Još jednom se zahvalio na podršci koju komanda EUFOR-a u BiH pruža Oružanim snagama BiH pa tako i 6.pješadijskoj brigadi.

Brigadni general Szilard Gerofi, prije svega zahvalio se brigadiru Joviću na prijemu i prezentovanom informativnom brifingu, naglasivši prije svega da ga posebno raduje činjenica, da je 6.pbr i pored ograničenja uslovljenih virusom „COVID 19“, do sada uspješno realizovala sve planirane aktivnosti. Izrazio je nadu da će se i u narednom periodu nastaviti dobra saradnja a posebno na polju obuke i vježbi, te je istakao da će komanda EUFOR-a u BiH u skladu sa svojom misijom i dalje nastaviti pružati podršku OS BiH.

Brigadni general Gerofi sa Timom starješina komande EUFOR-a, nakon posjeta komandi 6.pbr  nastavlja posjetu ostalim komandama i jedinicama razmještenim u kasarni „Kozara“, nakon čega je planiran obilazak i skladišta (LSM) Krčmarice.

5 FOTO GALERIJA