Vijesti

Sportsko takmičenje na nivou OS BiH u disciplini STREETBALL


U okviru 5.sportskog prvenstva na nivou OS BiH, dana 30. i 31.10.2023. godine na lokaciji kasarne “Rajlovac” realizovano je sportsko takmičenje u disciplini „Streetball“, čiji nosilac je bila Brigada taktičke podrške.

Pored brTP, učešće u takmičenju su uzele 5.pješadijska brigada i Komanda logistike OS BiH u kategorijama žene i muškarci. Na otvaranju takmičenja, V.D. načelnika štaba brTP, pukovnik Saša Lazarević je u ime VD komandanta brTP dr. Jasmina Čajića i u svoje lično ime pozdravio takmičare, zaželio im mnogo sportske sreće te naglasio važnost ovog događaja kako za svakog pojedinca tako i za OS BiH u cjelini. Po završetku sportskog dijela, rezultati su bili sljedeći: Muškarci: 1. mjesto ekipa KL OS BiH, 2. mjesto ekipa brTP OS BiH, 3.mjesto 5.pbr. Za najboljeg igrača takmičenja proglašen je OR2 Milenko Kapuran (KL OS BiH), a za najboljeg strijelca OR5 Velimir Bunijevac (brTP).

Žene: 1. mjesto ekipa 5.pbr, 2.mjesto ekipa brTP. Za najbolju igračicu proglašena je OR3 Draženka Gavrić (5.pbr), a za najboljeg strijelca OR1 Danijela Mihajlović (brTP). U organizaciji 6.pbr, cjelokupno 5.sportsko prvenstvo OS BiH, zatvorio je komandant 6.pbr brigadir, Radovan Jović koji se zahvalio i čestitao svima koji su učestvovali, na profesionalnom odnosu i zalaganju tokom takmičenja te ekipama i pojedincima uručio pehare i diplome.