Vijesti

Cross trka u kasarni „Rajlovac“ povodom obilježavanja 1. decembra Dana OS BiH


Dana 07.11.2023. godine organizovana je Cross trka u kasarni „Rajlovac“ OS BiH, a u susret obilježavanja 18. godišnjice Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Ceremonija otvaranja Cross trke povodom Dana OS BiH počela je intoniranjem himne Bosne i Hercegovine. Nakon himne BiH prisutnim se obratio brigadir Kemal Suljević ispred ZŠ OS BiH. U svom obraćanju brigadir Suljević se prvenstveno zahvalio gostima manifestacije koji su došli ispred sigurnosnih agencija BiH, Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, SIPA, Granične policije, MUP KS, te Atletskog kluba Bosna. Brigadir Suljević je naglasio da je Dan OS BiH od velikog značaja za drţavu BiH i da saradnja između OS BiH i drugih sigurnosnih agencija treba da bude na zavidnom nivou.

Po završetku same trke, rezultati su bili sljedeći: Muškarci 1. mjesto OR2 Neven Cicović, 2.mjesto OR5 Matija Ivaković, 3.mjesto Džemal Jašarević (AK Bosna). Žene 1.mjesto OF1 Tea Papić, 2.mjesto OR5 Ismira Nukicać-Brčaninović, 3.mjesto OR3 Mediha Ahmetspahić. U ekipnom plasmanu, nabolji su bili pripadnici MUP KS zauzevši prvo mjesto, drugo je osvojila ekipa SIPA-e, a na trećem su OS BiH. Nakon završene trke, brigadir Kemal Suljević, zajedno sa brigadirom Davor Krolo ispred OK OS BiH,je uručio pehare, pohvale i zahvalnice učesnicima, koji su ostvarili najbolje rezultate.