Vijesti

Primopredaja dužnosti komandanta br ZS i PZO


Svečanost primopredaje dužnosti komandanta brigade ZS i PZO između brigadira Slobodana Tanasilovića i brigadira Milorada Krajšumovića održana je 14. septembra 2022. godine, a službena primopredaja je 19. septembra 2022. godine.

Svečanosti primopredaje dužnosti komandanta brigade ZS i PZO prisustvovao je komandant Operatine komande OS BiH generalmajor Radovan Ilić, zamjenik komandanta za operacije Komande za podršku OS BiH brigadir Zoran Dunović, komandant 6. pješadijske brigade OS BiH brigadir Radovan Jović, komandanti jedinica i pomoćnici načelnika štaba brigade Zračnih snaga i protivzračne odbrane.

Generalmajor Radovan Ilić se obratio novom i starom komandantu i prisutnim, istaknuo je da je zadovoljan radom i saradnjom sa brigadirom Tanasilovićem kroz nešto više od 8 mjeseci koliko je bio na dužnosti komandanta br ZS i PZO, a tu dužnost je obnašao profesionalno i odgovorno, a isto tako ne sumnja da će brigadir Krajšumović nastaviti uspješno vođenje ove brigade pored toga što je specifična i poželio sve najbolje na dužosti komandanta br ZS i PZO brigadiru Krajšumoviću, te naglasio: „Ova brigada ima posebnu i specifičnu misiju, pomoć kopnenim snagama i pomoć civilnim strukturama u slučaju elementarnih nepogoda. Od pripadnika se traži brzina i stručnost prilikom obavljanju zadatka kao i profesionalnost.“

Komandant brigade ZS i PZO brigadir Slobodan Tanasilović je ovom prilikom u svom obraćanju prisutnim iskazao je zadovoljstvo dosadašnjim radom brigade, posebno komandanata jedinica kao i štaba brigade ZS i PZO. Rekao da je pred brigadom veliki izazov rješavanja problema obnavljanja ljudstva i modernizacija tehnike bez čega nema napretka. Zahvalio se na saradnji komandi brigade i komandantima jedinica i poručio je: „Vodite računa o sigurnosti, čuvajte ljudstvo i tehniku, a prvenstveno ljudstvo“. Brigadiru Krajšumoviću je poželio puno uspjeha i sreće u radu.

Brigadir Milorad Krajšumović se u svom obraćanju zahvalio brigadiru Tanasiloviću i rekao:  “Budući da sam već 30 godina na komandnim dužnostima nadam se da ću uspješno, uz pomoć štaba Brigade i komandanata jedinica, izvršavati ovu dužnost iako je jedinica specifična i dužnost zahtjevna i odgovorna.“ Zatim je brigadiru Tanasiloviću poželio sreću i da dugo uživa u zasluženoj penziji.

Poslije službenog dijela primopredaje dužnosti upriličen je ispraćaj u penziju brigadiru Slobodanu Tanasiloviću i tom prilikom mu je uručen simboličan poklon od strane pripadnika brigade ZS i PZO. Poklon je uručio brigadir Herman Jerman, načelnik odjeljenja A3, koristeći priliku da se zahvali brigadiru Tanasiloviću na njegovom velikom doprinosu u radu i razvoju brigade, te zaželi sreću u daljnjem životu i radu, a zatim je novom komandantu, brigadiru Miloradu Krajšumoviću, zaželio uspješan dalji rad na dužnosti komandanta brigade ZS i PZO.

5 FOTO GALERIJA