Vijesti

Posjet pripadnika NATO štaba komandi i jedinicama br ZS i PZO


Komandant br ZS i PZO brigadir Milorad Krajšumović 20. septembra 2022. godine primio je u oproštajnom posjetu savjetnika za standardizaciju i interoperailnost, vojno zrakoplovstvo i protuzračunu odbranu pri NATO štabu u BiH, pukovnika Gianluca Bertozzi i savjetnicu za infrastrukturu i logistiku gospođu Amilu Gačanović.

„Zadovoljstvo mi je da sam Vas posjetio na Vaš prvi radni dan ovdje, prethodnog komandanta sam također upoznao i ova brigada radi jako dobar posao. Mene će naslijediti moj zamjenik i NATO će nastaviti punu saradnju i podršku u budućnosti.“,  rekao je pukovnik Gianluca Bertozzi i nastavio: “Također sam posjetio kadete u Zalužanima, oni su jako motivirani i jako dobro obavljaju zadatke. Ovo je jedna prekretnica i veliki korak naprijed u obučavanju novih pilota za OS BiH.“.  Pukovnik Gianluca Bertozzi je izrazio želju da dođe i posjeti ovu brigadu i nove pilote kada budu dobili licence, odnosno postanu piloti.

Komandant brigade ZS i PZO brigadir Krajšumović se zahvalio na posjetu i istaknuo da mu je drago da su se upoznali i izrazio žaljenje što pukovnik Gianluca Bertozzi odlazi. Te mu zaželio uspjeh u daljem radu i životu. 

Na kraju posjeta brigadir Milorad Krajšumović i pukovnik Gianluca Bertozzi su razmjenili poklone za uspomenu i sjećanje na protekli period i uspješnu saradnju koja će se nastaviti i dalje.

5 FOTO GALERIJA