Vijesti

Oproštajna posjeta Zamjenika komandanta NATO štaba Sarajevo brigadi ZSiPZO


Zamjenik komandanta NATO štaba Sarajevo brigadir Akbas Baris 09.novembra 2022.godine kratko je posjetio Komandu brZSiPZO u Banja Luci, kasarna „Kozara“.

Načelnik štaba pukovnikom Maleškić Vehid je poželio dobrodošlicu i ugodan boravak u komandi brZSiPZO.Zahvalio se na dosadašnjoj saradnji i podršci koju pruža NATO štab Sarajevo Oružanim snagama BiH i brigadi ZSiPZO.

Zamjenik komandanta NATO štaba Sarajevo brigadir Akbas Baris zahvalio se na srdačnom prijemu i izrazio žaljenje što je ovo oproštajna posjeta. U razgovoru je naglasio da je obavljanje ove dužnosti  od godinu dana nedovoljno za puni doprinos te smatra kako bi rad na ovoj dužnosti bio efikasniji kad bi trajao 18 mjeseci  . Svakako je naglasio da će se nastaviti podrška NATO štaba Sarajevo Oružanim snagama BiH i brigadi ZSiPZO u obimu kakav je bio i do sad.

Na kraju posjete, Načelnik štaba pukovnikom Maleškić Vehid zahvalio se na posjeti i poželio uspjeh na novoj  dužnosti i ponovni povratak u BiH, na što je brigadir Akbas Baris srdačno i potvrdno odgovorio.