Vijesti

Pripadnik OS BiH uspješno završio "Inter-European Aviation Squadron Officer School"


Pripadnik 2. helikopterskog skvadrona/ br ZS i PZO, kapetan Semir Tica uspješno je završio "Inter-European Aviation Squadron Officer School" koji je trajao u periodu od 29.09.2023. do 01.11.2023.godine.

Osnovna tema ovog kursa je bila timski rad, liderstvo i odnosi između lidera i pratioca. Veliku pažnju realizacije tokom kursa posvećena je na procjeni polaznika kursa, njihovih sposobnosti i uloge kao timskog igrača. Pored toga, cilj kursa je bio usmjeren ka razvoju i podizanju liderskih sposobnosti, pobojšanju komunikacije i izgradnji kritičkog mišljenja.

Tokom realizacije kursa polaznici, pripandnici zemalja članica NATO-a i zemalja partnera imali su priliku razmijeniti iskustva i prijateljstva. Polaznici obuke su bili oficiri i podoficiri, pripadnici različitih branši i jedinica iz zemalja članica NATO-a i ostalih pratnetskih zemalja iz Europe i Afrike.

Kurs je završilo 43 polaznika iz 19 zemalja, od stranih polaznika posebno se istakao kapetan Semir Tica, koji je osvojio dvije vrijedne nagrade "Outstanding Contribution Award" nagrada za izuzetan doprinos i "Commandant's Leadership Award" nagrada za najboljeg polaznika kursa.

4 FOTO GALERIJA