Vijesti

Manifestacija „Dan otvorenih vrata“ na vojnom aerodromu Mahovljani


Danas 23.11.2023. godine, kao i ranijih godina, na vojnom aerodromu Mahovljani koji se nalazi nadomak grada Laktaši organizovana je manifestacija „Dan otvorenih vrata“. Manifestacija je održana povodom Dana Oružanih snaga BiH, a u organizaciji Prvog helikopterskog skvadrona.

Dan otvorenih vrata počeo je svečanim postrojavanjem jedinica koje baziraju na lokaciji a. Mahovljani. Svečanim strojem je komandovao komandant 1.HS-a OF-4 Goran Miletić koji je i komandant lokacije. Tom prilikom komandant je održao prigodan govor i čestitao Dan OS BiH svim pripadnicima na lokaciji a. Mahovljani. Posebne čestitke i zahvalnost je uputio pohvaljenim i nagrađenim licima za njihov nesebičan rad i zalaganje u protekloj godini i izrazio želju da njihov primjer posluži kao podsticaj drugima za još većim zalaganjem. Za sve prisutne kao i goste upriličena je svečana zakuska koja je iskorištena za uspostavljanje novih i jačanje starih veza u cilju pozitivne interakcije vojne jedinice sa civilnim sektorom u okruženju.

Istim povodom,  a u svrhu upoznavanja i familirizacije zainteresovanih posjetioca bila je postavljena izložba naoružanja i opreme OS BiH koje se nalaze na aerodromu Mahovljani. Pored prikazane opreme kojom raspolaže 1.HS posjetiocima su na raspolaganju bila stručna lica koja su predstavljale taktičko-tehničke osobine i odgovarala na mnogobrojna pitanja. U toku ove manifestacije lokaciju su obišle obrazovne ustanove predškolskog i školskog vaspitanja sa teritorije grada Laktaši i Banja Luka.

Do kraja dana lokaciju je posjetilo oko 300 mališana koji su na kraju svojim osmijesima i ushićenjem pokazali da ovakvih događaja i približavanja vojnog poziva budućim naraštajima treba da bude više.

6 FOTO GALERIJA