Vijesti

Oproštajno - nastupna posjeta načelnika štaba EUFOR-a Operativnoj komandi OS BiH


Komandant OK OS BiH generalmajor Radovan Ilić 05.05.2021. godine u kampu Butmir primio je u oproštajnu posjetu brigadnog generala Erno Baratha, načelnika štaba EUFOR-a u Bosni i Hercegovini.

Prijemu su prisustvovali i nastupajući načelnik štaba EUFOR-a brigadni general Szilard Gerofi, te major Jovica Erceg. Brigadni general Barath se zahvalio Komandantu OK OS BiH na profesionalnom odnosu i saradnji tokom svih aktivnosti koje su, u prethodnom periodu, realizovane sa EUFOR-om.

Kao poseban uspjeh, general Barath, je istakao održavanje operativnosti komandi i jedinica, u uslovima pandemije izazvane koronavirusom COVID-19. Također, je izrazio očekivanja da će se podrška i ostvareni nivo saradnje nastaviti i u narednom periodu, sa nastupajućim načelnikom štaba EUFOR-a.

Komandant OK OS BiH se zahvalio odlazećem načelniku štaba EUFOR-a te izrazio zadovolјstvo ostvarenim visokim nivoom saradnje između OK OS BiH i EUFOR-a, sa posebnim osvrtom na realizaciju vježbe ,,Quick Response 2020,,. Nastupajući načelnik štaba EUFOR-a, general Gerofi je, kroz informativni brifing, upoznat sa misijom, mjestom i ulogom, kao i trenutnim i planiranim aktivnostima Operativne komande OS BiH.

General Ilić je generalu Barathu poželio svaki lični i karijerni uspjeh, a nastupajućem načelniku štaba EUFOR-a nastavak dosadašnje dobre saradnje između EUFOR-a i Operativne komande OS BiH.

5 FOTO GALERIJA