Vijesti

Svečano obilježavanje Dana OS BiH u Operativnoj komandi OS BiH


U sklopu aktivnosti obilježavanja 1. decembra – Dana Oružanih snaga BiH, odnosno 18. godišnjice od formiranja Oružanih snaga BiH, u kampu Butmir, 28.11.2023. godine, svečano je obilježen Dan OS BiH okupljanjem pripadnika i skromnim koktelom.

Povodom obilježavanja Dana OS BiH komandant OK OS BiH general-major Radovan Ilić, v.d. zamjenik komandanta za operacije, brigadir Mirzet Lubenović i zamjenik komandanta za resurse brigadni general Tomo Kolenda čestitali su pripadnicima OK OS BiH- Dan Oružanih snaga BiH.

Komandant OK OS BiH generalmajor Radovan Ilić u svom obraćanu kratko se osvrnuo na proteklu godinu i značajne aktivnosti koje su realizovane. Posebno je naglasio doprinos pripadnika OK OS BiH i postigute rezultate u izvršavanju dodeljenih misija pripadnika OS BiH u skladu sa Listom osnovnih zadataka misije.

 

Takođe, tom prilikom je istakao aktivnosti pripadnika OK OS BiH koje su povezane sa realizacijom vježbi pripadnika OK OS BiH i potčinjenih komandi tokom godine. Na kraju se osvrnuo na deminerske i inžinjerijske radove koji su svojim aktivnostima upotpunili široku lepezu zadataka pripadnika OS BiH u izvršavanju zakonom dodjeljenih misija.

4 FOTO GALERIJA