ODLUČNA PODRŠKA, IR Afganistan

U kampu Marmal u Afganistanu svečano obilježen Dan Oružanih snaga BiH


Pripadnici Oružanih snaga BiH koji se trenutno nalaze na izvršavanju zadataka u sklopu NATO misije „Odlučna podrška“ u Afganistanu 8. decembra 2018. godine upriličili su prigodnu svečanost povodom obilježavanja 1. decembra - Dana Oružanih snaga BiH.

Nacionalni predstavnik se obratio prisutnima ispred BHCON009, a za ovu priliku pripadnici OS BiH su pripremili informativni brifing o formiranju i djelovanju Oružanih snaga te prikazali kratke video spotove s ciljem prezentacije Bosne i Hercegovine i njenih Oružanih snaga. Nakon informativnog brifinga upriličen je koktel, a prisutni su imali priliku probati tradicionalna bosanska jela.

Prilikom svog obraćanja komandant Komande sjever brigadni general Peter Klaffus je izrazio svoje zadovoljstvo doprinosom koji naši pripadnici daju u operacijama podrške miru gdje s ostalim partnerskim zemljama participiraju u kolektivnoj i kooperativnoj sigurnosti na međunarodnom planu.

Pored general Klaffusa, pripadnika OS BiH, njihovih radnih kolega i prijatelja iz 24 zemlje učesnice koje participiraju u Komandi sjever, svečanosti je prisustvovao veliki broj gostiju među kojima i civilni predstavnik NATO saveza u Komandi sjever NJ.E. Kirsten Geier, zamjenik komandanta brigadir Adrian T. Bogart III, načelnik štaba brigadir Rudiger Beiser, te svi šefovi branši koja je raspoređena u Mazar-e-Sharifu na sjeveru Afganistana.

18 FOTO GALERIJA