Vijesti

Generalpukovnik Senad Mašović primio pobjedničku ekipu - reprezentaciju OS BiH u futsalu


Načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH generalpukovnik Senad Mašović, 13. septembra 2019. godine, primio je futsal reprezentaciju Oružanih snaga BiH koja je osvojila prvo mjesto na regionalnom vojnom takmičenju u malom nogometu, u okviru „11. CISM FUTSAL CUP for PEACE 2019“.

Vojno takmičenje održano je od 25. do 31. augusta 2019. godine u Skoplju-Sjeverna Makedonija.

General Mašović je čestitao članovima vojne reprezentacije Bosne i Hercegovine na osvojenom prvom mjestu i izvanrednom ostvarenom sportskom rezultatu, uz želje za puno uspjeha u budućnosti.

Istakao je izuzetan značaj sporta u Oružanim snagama BiH, te naglasio kako je postignutim rezultatom naša reprezentacija dostojno predstavila kako Oružane snage BiH, tako i cijelu Bosnu i Hercegovinu.

Prijemu je prisustvovao i čestitke uputio zamjenik načelnika ZŠ OS BiH za operacije generalmajor Ivica Jerkić.  

Članovi vojne reprezentacije su se zahvalili na prijemu, te istakli dobre međuljudske odnose, timsku igru i zajedništvo ekipe, što je ukupno doprinijelo da se postigne ovako visok i značajan uspjeh.

Na ovom značajnom regionalnom sportskom vojnom takmičenju, pored ekipe Oružanih snaga BiH, učestvovale su ekipe oružanih snaga Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije i zemlje domaćina - Sjeverne Makedonije.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je nogometaš ekipe Oružanih snaga BiH kapetan Kristijan Pantić.

Pripadnici OS BiH su i ovom prilikom pokazali su visok stepen vojnog profesionalizma, sportskog znanja, zalaganja i fair playa, što je dalo vrhunski rezultat.

Oružane snage BiH naredne godine bit će domaćin ovog vojnog takmičenja odnosno ”12. CISM FUTSAL CUP for PEACE“.

6 FOTO GALERIJA