Vijesti

Otvaranje Petog sportskog prvenstva Oružanih snaga BiH


Na lokaciji hotela Hills, Ilidža u Sarajevu, 25. aprila 2023. godine, otvoreno je “Peto sportsko prvenstvo OS BiH”. Nosioc organizacije ovogodišnjeg sportskog prvenstva OS BiH je 6.pješadijska brigada OS BiH.

Otvaranju Petog sportskog prvenstva OS BiH prisustvovali su predstavnici ZŠ OS BiH, predstavnici komandi i jedinica OS BiH te predstavnici sportskih ekipa.

Obzirom da je 6.pbr domaćin ovogodišnjeg prvenstva, komandant 6.pbr brigadir Radovan Jović je na početku otvaranja Petog sportskog prvenstva OS BiH pozdravio sve prisutne i zahvalio se na dolasku. U svom obraćanju podsjetio je na značaj sporta u OS BiH naglasivši da samo fizički i psihički spreman pojedinac ima odlične preduslove da uspješno izvrši postavljeni zadatak. Na kraju je pozvao takmičare na fer i korektan odnos i takmičarskim ekipama poželio sreću i uspijeh tokom takmičenja.

U ime Načelnika ZŠ OS BiH, generalpukovnika Senada Mašovića i u svoje ime prisutnima se obratio Zamjenik komandanta KP OS BiH brigadir Rusmir Mrković. Čestitajući 6.pbr na uspješnoj organizaciji sportskog prvenstva, brigadir Mrković je naglasio značaj sporta u oružanim snagama te je uz poruku neka najbolji pobjedi, Peto sportsko prvenstvo OS BiH proglasio otvorenim.

Ovogodišnje sportsko prvenstvo OS BiH, koje će biti realizovano u periodu od 25. aprila do 03. novembra 2023. godine obuhvatiće takmičenje u šest disciplina, koje će u skladu sa planom takmičenja biti realizovano na lokacijma OS BiH.

Prema planu takmičenja a nakon otvaranja prvenstva, u hotelu Hills otpočet će takmičenje u disciplini FUTSAL (muškarci), dok će istovremeno u kasarni “Božan Šimunović” u Čapljini otpočeti takmičenje u disciplini FUTSAL (žene).

Realizacijom sportskog prvenstva, OS BiH će biti u prilici da sagledaju ukupni sportski potencijal, koji će dostojno predstavljati OS BiH na međunarodnim sportskim takmičenjima u organizaciji CISM-a (Međunarodno Sportsko Vojno Vijeće).

Napominjemo da će takmičenja u svim disciplinama tokom trajanja sportskog prvenstva OS BiH biti medijski podržana od strane nosioca organizacije takmičenja po disciplinama. 

10 FOTO GALERIJA