Vijesti

U Čapljini svečano zatvoreno sportsko takmičenje ženskih ekipa u futsalu na nivou OS BiH


U sportskoj dvorani u kasarni „Božan Šimović“ u Čapljini u organizaciji 4.pješadijske brigade OS BiH u periodu od 25. do 26.aprila 2023.godine održano je takmičenje ženskih ekipa u malom fudbalu „ FUTSAL“ na kojem zu zauzele učešće pripadnice OS BiH, u sklopu 5.Sportskog prvenstva OS BiH

Titulu najbolje ženske ekipe u malom fudbalu „FUTSAL“ na nivou 5.Sportskog prvenstva OS BiH, osvojila je 5.pješadijska brigada. Drugo mjesto je zauzela ekipa 4.pješadijske brigade, dok su treće mjesto zauzele pripadnice 6.pješadijske brigade. Za najboljeg golmana turnira proglašena je OR-2 Josipa Šimunović iz 4.pbr, najbolji strijelac turnira sa 11 pogodaka je OR-5 Ivana Cvitković iz 5.pbr, dok je titula najbolje igračice pripala OR-2 Ulmiji Čančar iz 5.pbr. Pehare, statue i diplome za najuspješnije ekipe i takmičare uručio je PNŠ za obuku i operacije, pukovnik Nebojiša Ivezić.

Ceremonija svečanog zatvaranja takmičenja je završena obraćanjem pukovnika Nebojiše Ivezića postrojenim ženskim ekipama „Futsal“ na nivou OS BiH. U svom obraćanju istakao je da su u sportskom i fer nadmetanju sve jedinice pokazale svoje dobre pripreme i motivaciju za ovo takmičenje.Pukovnik Ivezić je naglasio da je svrha ovoga turnira bila ujedno i odabir najboljih takmičarki,koje će predstavljati OS BiH na međunarodnim takmičenjima. Na kraju ceremonije se zahvalio gostima i učesnicama turnira i poželio sretan put.

9 FOTO GALERIJA