Vijesti

Održana konferencija za medije povodom održavanja regionalnog sportskog takmičenja „Balkan games – half marathon“


U povodu predstojećeg regionalnog sportskog vojnog takmičenja „Balkan games – half marathon“ koje organizuje Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH pod pokroviteljstvom Međunarodnog vijeća za vojni sport (CISM), danas 05. maja 2023. godine, na lokaciji Doma Oružanih snaga BiH upriličena je konferencija za medije.

Načelnik Odjeljenja za sport i fizičko vježbanje Zajedničkog štaba OS BiH brigadir Kemal Suljević je upoznao prisutne o programu realizacije regionalnog sportskog vojnog takmičenja „Balkan games – half marathon“ na kojem, pored domaćina Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, učestvuju i vojne reprezentacije Crne Gore, Grčke, Nizozemske, Rumunije, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Srbije i Turske.

„Uz učešće preko 70 takmičara iz 9 zemalja, regionalno vojno takmičenje je izvrsna prilika da podjelimo sportsku radost i promovišemo mir i prijateljstvo. Balkanske igre su odličan primjer kako se sport može iskoristiti za zbližavanje ljudi, rušenje barijera i unapređenje razumjevanja“, izjavio je brigadir Suljević.

Ovo takmičenje održat će se u nedelju 07. maja 2023. godine sa startom u 08:00 sati ispred Vijećnice, a u sklopu četvrtog izdanja manifestacije „Sarajevski maraton“, koje organizuje udruženje „Dečki u plavom“ iz Sarajeva.

4 FOTO GALERIJA