Vijesti

Odigrana prijateljska utakmica ženskih nogometnih reprezentacija OS BiH i reprezentacije Ujedinjenog Kraljevstva


U sklopu plana bilateralne saradnje između Bosne i Hercegovine i UK Velike Britanije i Sjeverne Irske u kasarni „Travnik“ u Travniku 07.juna 2023.godine odigrana je prijateljska utakmica ženskih nogometnih reprezentacija Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i armijske reprezentacije Ujedinjenog Kraljevstva.

Na početku aktivnosti kao domačin na lokaciji kasarne „Travnik“ u ime komandanta Komande za obuku i doktrinu obratio se pukovnik Slobodan Simić, koji je pozdravio učesnike ovoga događaja, te naglasio značaj utakmice sa aspekta razvoja sporta kao i saradnje OS BiH sa UK.

Utakmica je odigrana u fer i korektnom odnosu, uz navijanje djece iz lokalnih klubova. Nakon utakmice vojni ataše UK u BiH pukovnik Edward Taylor je razgovarao sa učesnicima ovoga događaja, te je izraženo obostrano zadovoljstvo saradnjom koju su ostvarile OS BiH i Ambasada UK do sada, kao i nadu u nastavak uspješne saradnje u budućnosti.

Nogometna utakmica je pored druženja imala za cilj jačanje svijesti o ulozi žena u vojsci i sportu, rušenju barijera, razbijanju stereotipa kao i mogućnošću koje nudi vojni poziv. Obje ekipe su prije utakmice u Travniku održale zajednički trening sa djecom iz Akademije Nogometnog kluba Travnik.

Na kraju su razmijenjeni prigodni pokloni, a aktivnost je nastavljena uz druženje nogometnih ekipa u kasarni „Travnik“ OS BiH.

12 FOTO GALERIJA