Vijesti

Poručnik Igor Emkić srebrni na 22. Svjetskom prvenstvu u kickboxingu


Pripadnik Oružanih snaga BiH, poručnik Igor Emkić, osvojio je drugo mjesto i srebrnu medalju na 22. Svjetskom prvenstvo u kickboxingu, koje je održano u Bosni i Heregovini od 22. do 26. oktobra 2019. godine.

Pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, pored uspjeha koje svakodnevno ostvaruju u izvršavanju redovnih zadataka, značajne uspjehe postižu i u sportskim aktivnostima.

Jedan od tih uspjeha je i osvojeno visoko drugo mjesto u takmičenju – kickboxing. Poručnik Emkić je u disciplini K-1 -86 kg, u borbi do finala pobijedio Jaman Petara iz Hrvatske, Eroglu Serdar Yigita iz Turske i Aslanov Asafa iz Azerbejdžana, te u finalnoj borbi po odluci sudija izgubio od Hamdi Hajji Mohammeda iz Španije.

Takmičenje je održano u Olimpijskoj dvorani “Juan Antonio Samaranch – Zetra“ u Sarajevu, a organizatori prvenstva su bili Kickboxing savez Bosne i Hercegovine i CBS „Tešanj“ iz Tešnja.

Na ovom prvenstvu su nastupile reprezentacije iz 58 zemalja. Reprezentacija Bosne i Hercegovine je nastupila sa 20 takmičara i osvojila 3 medalje. Svjetsko seniorsko prvenstvo okupilo je najbolje borce kickboxinga na jednom od najvećih sportskih događaja u posljednje vrijeme u BiH.

11 FOTO GALERIJA