Vijesti

U Beogradu održani sportski susreti pripadnika Vojske Srbije i Oružanih snaga BiH


Sportske ekipe Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH u razdoblju od 12. do 14. aprila 2016. godine boravile su u Beogradu, gdje su povodom Dana Vojske Srbije učestvovale na tradicionalnim, sedmim po redu, sportskim susretima sa predstavnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Nakon intoniranja državnih himni Bosne i Hercegovine i Republike Srbije takmičarima i gostima obratio se pomoćnik ministra odbrane BiH za finansije i proračun Miro Cabo, koji je domaćinima uputio čestitke povodom predstojećeg Dana Vojske Srbije, te izrazio nadu da će se tradicionalni sportski susreti nastaviti i da će organizacija tih susreta doprinijeti izgradnji i očuvanju prijateljskih veza između sistema odbrane dvije susjedne države.

Vršioc dužnosti pomoćnika ministra odbrane Srbije za ljudske resurse Miloš Janković koji je otvorio sportske susrete u svom obraćanju poželio je svim takmičarima da tokom takmičenja pokažu viteštvo koje krasi sve one koji izaberu vojni poziv kao profesiju kojom se bave tokom života.

Sportski susreti su održani na sportskim terenima Vojne akademije u Beogradu, a sportisti su se takmičili u košarci, odbojci, malom nogometu i streljaštvu.

Iako rezultat nije bio u prvom planu, ovog puta više sportske sreće i znanja imali su pripadnici MO i Vojske Srbije koji su ostvarili pobjede u odbojci, košarci i streljaštvu dok su pripadnici MO i OS BiH bili bolji u malom nogometu, ali na kraju je pobjedilo druženje i prijateljstvo kroz sport.

2 FOTO GALERIJA