Vijesti

Generalpukovnik Senad Mašović primio u posjetu britanskog ambasadora Matthewa Fielda


Načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH generalpukovnik Senad Mašović, 29. oktobra 2021. godine, primio je u posjetu ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH NJ.E. Matthewa Fielda.

Tokom susreta razgovarano je o bilateralnoj vojnoj saradnji, pretpostavkama nastavka te izuzetno uspješne saradnje tebudućim zajedničkim aktivnostima u uslovima pandemije koronavirusa.     

General Mašović je istakao veliki značaj dosadašnje višegodišnje i kontinuirane saradnje oružanih snaga Bosne i Hercegovine i UK Velike Britanije i Sjeverne Irske, te se zahvalio ambasadoru Fieldu na značajnom angažmanu ove zemlje na različitim projektima pomoći, koji su znatno doprinijeli boljoj opremljenosti, obučenosti, profesionalizmu i cjelokupnom razvoju OS BiH.

Ambasador Field je izrazio snažnu podršku svoje Vlade i Ambasade Oružanim snagama BiH i Bosni i Hercegovini u daljnim aktivnostima na putu BiH ka članstvu u EU i NATO, te potvrdio podršku generalu Mašoviću da su Oružane snage BiH jedina legitimna sila na teritoriji Bosne i Hercegovine. Takođe, naglasio je izuzetan značaj razvoja i jačanja OS BiH, izražavajući zadovoljstvo nastavkom uspješne saradnje i u budućnosti.

Pored generala Mašovića i ambasadora Fielda suretu je prisustvovao i šef kabineta Načelnika ZŠ OS BiH brigadir Dževad Aščić.