Vijesti

Načelnik Zajedničkog štaba OS BiH generalpukovnik Senad Mašović primio u oproštajnu posjetu komandanta NATO štaba Sarajevo


Načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH generalpukovnik Senad Mašović, 22. novembra 2021. godine, primio je u oproštajnu posjetu komadanta NATO štaba Sarajevo brigadnog generala Erica Folkestada.

Tokom posjete general Mašović izrazio je zahvalnost generalu Folkestadu za vrlo uspješnu saradnju, nesebično angažovanjе i pružanjе podrške Oružanim snagama BiH za vrijeme trajanja njegovog mandata. Istakao je značaj saradnje u mnogim projektima koje je NATO podržao, a koji su bili u interesu NATO-a i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

General Folkestad se zahvalio generalu Mašoviću na prijemu i uspješnoj saradnji, te naglasio da su Oružane snage BiH ostvarile impresivne rezultate u unaprjeđenju interoperabilnosti u skladu sa NATO standardima. Istakao je da NATO Štab Sarajevo i dalje stoji na raspolaganju da pruži punu podršku Oružanim snagama Bosne i Hercegovine, te da ostaje predan partnerstvu sa Bosnom i Hercegovinom.

Na kraju posjete, general Mašović uručio je prigodan poklon generalu Folkestadu, kao znak zahvalnosti Oružanih snaga BiH za njegov angažman u proteklom periodu i poželio mu uspjeh u daljem profesionalnom i ličnom životu i radu. Susretu su prisustvovali i zamjenik načelnika ZŠ OS BiH generalmajor Ivica Jerkić i šef Kabineta načelnika ZŠ OS BiH brigadir Dževad Aščić.

4 FOTO GALERIJA