Vijesti

Delegacija OS BiH u posjeti Oružanim snagama Republike Hrvatske


U skladu sa Planom bilateralne vojne saradnje Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine i MO Republike Hrvatske za 2023. godinu 01.06.2023.godine u Zagrebu realizovana je posjeta načelnika uprave za logistiku Zajedničkog štaba OS BiH brigadira Nebojše Bošnjaka Oružanim snagama Republike Hrvatske.

Tema sastanka su bile izrada dokumentacije za izvođenje kontrolno-tehničkog gađanja municijom u skladu vojnim procedurama i standardima, razmjena iskustava po pitanju održavanja materijalno-tehničkih sredstava, izrada projekata za sufinanciranje iz fondova.

Cilj ovoga sastanka je unapređenje bilateralne vojne saradnje po pitanju logistike između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, a domaćin posjete bio je Glavni štab Oružanih snaga Republike Hrvatske.

U sastavu delegacije ZŠ OS BiH pored načelnika Uprave za logistiku bio je i pukovnik Edin Muftić - Oficir za kontrolu kvaliteta materijalnih sredstava. Ovaj sastanak kao i ranije aktivnosti su nastavak uspješne bilateralne vojne saradnje između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.