Vijesti

Obilježavanјe Krsne slave kasarne „Vojvoda Radomir Putnik“ u Doboju


Pravoslavni pripadnici Oružanih snaga BiH sa lokacija u Doboju 09.11.2020. godine. obilјežili su krsnu slavu kasarne „Vojvoda Radomir Putnik“, praznik Svetog Dimitrija Mirotočivog. Obilјežavanje krsne slave počelo je služenjem Liturgije u hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Doboju.

Nakon Liturgije učesnici su na lokaciji „Vojvoda Radomir Putnik“ u Doboju, prelomili slavski hlјeb, poslije čega je upriličen svečani slavski ručak na kome su prisustvovali pravoslavni pripadnici OS BiH iz Žepča, art.bat./6.pbr., TROM-a Doboj i Komande logistike.

Ispred pravoslavnih pripadnika OS BiH sa lokacije Doboj, domaćin slave ove godine bio je gospodin Budimir Gavrić, prigodnim riječima izrazio dobrodošlicu svim gostima i srdačne čestitke prisutnim, uz želјu da se svi u svom životu ugledamo na neustrašivost i istinolјubivost Svetog Dimitrija Solunskog, koji za Istinu nije žalio da žrtvuje ni svoj ugled, ni položaj, ni mladost pa ni sam život. Čestitkama se pridružio i brigadir Borislav Vukičević iz Komande logistike, koji je istakao neophodnost podrške svima koji obavlјaju važne i odgovorne poslove od javnog značaja, poput pripadnika OS BiH, u realizaciji njihovih vjerskih potreba i održavanju važnih tradicija, kao što je obilјežavanje praznika Svetog Dimitrija.

8 FOTO GALERIJA