Vijesti

Centralni mevludski program u Vojnom muftijstvu


U mesdžidu kasarne "7. muslimanske brigade" u Zenici, 29. oktobra 2020. godine realizovan je Centralni mevludski program u Vojnom muftijstvu.

Programu su prisutvovali uposlenici Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine i pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine na čelu sa načelnikom Zajedničkog štaba OS BiH generalpukovnikom Senadom Mašovićem.

Tradicionalnu mevludsku svečanost uljepšali su vojni imami Abdulhadi Hoši i Zejd Svraka izvodeći prigodne mevludske odlomke i ilahije.

Prisutnima se, u svojstvu predavača, obratio prof. Mustafa-ef. Spahić podsjećajući na važnost slijeđenja Muhammeda a.s., kao trajnog i najboljeg uzora, posebno u ovo vrijeme pandemije kada su ugroženi životi mnogih ljudi i kada se od svih traži solidarnost i empatija. "Islam se prema Bogu potvrđuje vjerom u Njega, a prema ljudima moralom i dobrim djelima", poručio je prof. Spahić.

Program je upotpunjen porukom vojnog muftije Hadis-ef. Pašalića da svako vrijeme ima svoje izazove i da mi živimo svoje na koje valja naći prave odgovore čuvajući pri tome temeljne vrijednosti čovjeka onako kako je to radio Muhammed a.s.

3 FOTO GALERIJA